Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@00:59:34 GMT

خلف وعده شهرداری و شورای شهرسنندج در خصوص رسانه های محلی

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۸۱۹۹۰

خلف وعده شهرداری و شورای شهرسنندج در خصوص رسانه های محلی

هوشیار بابایی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: انجمن صنفی کارفرمایی نشریات محلی کردستان به عنوان اولین انجمن صنفی کارفرمایی در استان‌های کشور به منظور انسجام بخشی در عرصه رسانه‌های محلی در این استان مرزی شکل گرفته و هم اکنون ۲۰ رسانه مکتوب محلی عضو رسمی این انجمن هستند.

وی افزود: بیش از ۷۰ درصد بیمه شدگان عرصه رسانه در کردستان جزو رسانه‌های تحت پوشش این انجمن بوده و تعداد بیمه شدگان نشریات محلی در کردستان با بزرگترین کارگاه‌های تولیدی این استان برابری می‌کند اما متأسفانه هیچ حمایت و نگاه ویژه ای برای تداوم اشتغال جوانان کردستانی در این عرصه صورت نمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیر ساخت‌های کار رسانه‌ای در کردستان مهیا نیست

بابایی خاطرنشان کرد: مطبوعات کردی دارای قدمت و سنت دیرینه‌ای است و با نگاه به گذشته و حال در خواهیم یافت که نه مدیران رسانه‌ها و نه مسئولان امانتدار خوبی برای انتقال این تجربیات نبوده‌اند و ما در وضعیت رکود رسانه‌ای قرار داریم.

وی افزود: توسعه منطقه‌ای و محلی منوط به توسعه همه جانبه است و در واقع توسعه‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی لازم و ملزوم همدیگر هستند. بدون شک به حرکت درآوردن چرخه فرهنگی نیازمند پشتوانه‌های اقتصادی و سیاسی است.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی نشریات محلی کردستان تصریح کرد: اگرچه کردستان دارای پتانسیل‌های فرهنگی بالقوه است اما هنوز این مقوله مغفول مانده و به باالفعل در نیامده است.

بابایی افزود: وجود رسانه‌های حرفه‌ای و باکیفیت مستلزم زیرساخت‌های در خور شأن رسانه است، متأسفانه در کردستان زیرساخت‌های رسانه‌ای مناسب برای خبرنگاران و روزنامه‌نگاران وجود ندارد.

تغییر کاربری دکه‌های مطبوعاتی در کردستان به ویترین مواد خوراکی

بابایی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: بی مبالاتی مسئولان کار را به جایی کشانده که امروزه در شهرهای استان هیچ نمودی عینی از حضور فعال رسانه‌ای به عنوان یک اهرم مدنی وجود ندارد. کالبد فیزیکی شهرها فاقد عنصرهای فرهنگی مرتبط با امر رسانه‌ایست.

وی افزود: نکته رنج‌آور این است که ابتدایی‌ترین زیرساخت‌های نشریات مکتوب که همان دکه‌ها و تنها ویترین نشریات هستند تغییر کاربری داده و به ویترین مواد خوراکی تبدیل شده‌اند. دردآورتر اینکه متأسفانه در بسیاری از شهرها دکه‌ای وجود ندارد تا روزنامه‌ای عرضه شود.

وی خاطرنشان کرد: بدون شک مقصر این کاستی‌ها و مشکلات مدیران شهری و مسئولان مرتبط هستند که از روی عمد یا سهو کمر همت به افول نشریات بسته‌اند، نشریاتی که می‌تواند به عنوان چشم بینا، ناظر بر عملکرد آنها باشد، شاید لابد مصلحت و منفع‌تشان در عدم وجود این نهاد مدنی توسعه زا است که این‌طور بی محابا چشم بر واقعیت‌ها بسته‌اند.

خلف وعده شهرداری و شورای شهر سنندج

وی افزود: شهرداری یکی از سازمان‌هایی است که بیشترین نقش را در توسعه زیرساخت‌های نشریات دارد. از همان بدو تأسیس انجمن صنفی با اعضای دور پنجم شورای شهر سنندج و شهردار وقت چندین جلسه فشرده برای حل مشکلات برگزار کرد و چندین مصوبه از جمله ساماندهی دکه‌ها، اشتراک نشریات، در اختیار گذاشتن تابلوهای شهری برای معرفی نشریات، اختصاص و واگذاری یک دکه به عنوان پاتوق رسانه‌ای به انجمن و… که متأسفانه بعد از گذشت چند سال و یادآوری این مطالبات به اعضای کنونی شورا و شهردار هنوز هیچ نتیجه‌ای حاصل نگردیده است.

بابایی اظهار داشت: اگر مسئولان استان به خود زحمت داده و بازدیدی از دفاتر نشریات محلی انجام دهند خواهند دید که فضایی که مطبوعات کوردی در آن روزنامه‌نگاران مشغول به فعالیت هستند درخور و شأن استان نیست و بسیار ناخوشایند است که اکثریت دفاتر در یک مکان محقرانه و با اجاره بهای بالا اداره می‌شود در حالی که در سطح شهر و مرکز استان امکان واگذاری زمین‌ها و ملک‌هایی با برش فرهنگی وجود دارد اما عزمی جدی در این راستا به چشم نمی‌آید.

کد خبر 5210408

منبع: مهر

کلیدواژه: سنندج طرح اشتراک نشریات اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي كردستان شهرداری سنندج شورای شهر استانداری کردستان ویروس کرونا روز قدس بوشهر آمار کرونا واکسن کرونا کرمانشاه روز جهانی قدس انتخابات 1400 گرگان عید سعید فطر شیوع کرونا اردبیل عکس استانها فطریه نشریات محلی انجمن صنفی رسانه ای رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۱۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود

محمدعلی عزت زاده دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا به برگزاری این رویداد توسط انجمن ایران شناسی اشاره کرد و گفت: این انجمن نخستین انجمن علمی در این حوزه است که در سال ۱۳۲۴ توسط دکتر پورداود تأسیس شد. بعد از یک وقفه دوباره این انجمن از از سال ۱۳۹۶ و با همت دکتر محمود جعفری دهقی فعالیت خود را دوباره آغاز کرد.

وی ادامه داد: برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های علمی مهم‌ترین کاری است که انجمن‌های علمی و سازمان‌های مردم نهاد برگزار می‌کنند و در این خصوص انجمن علمی ایران شناسی هم بر آن شد تا با توجه به شعبه‌هایی که در سراسر ایران دارد این رویداد را به صورت متمرکز در تهران آغاز کند.

به گفته دبیر اجرایی کنگره ملی ایران شناسی؛ ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی، زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، متون ادب فارسی، جغرافیا و تاریخ ایران، فرهنگ و هویت ایرانی، مطالعات اجتماعی، محیط زیست، باستان‌شناسی، هنر و معماری و ادبیات تطبیقی، محور‌های این کنگره خواهد بود که در این خصوص سخنرانان به ایراد سخن می‌پردازند.
عزت زاده در خصوص روند برگزاری کنگره افزود: در روز برگزاری که در تاریخ پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود در مجموع ۴۱ سخنرانی تعریف شده است که ۳۳ سخنرانی آن در ۷ نشست تخصصی تعریف شده است و ۴ سخنرانی درمراسم افتتاح و ۴ سخنرانی هم در مراسم پایانی آن برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۱۲ چکیده به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: از مجموع این تعداد آثار رسیده، ۸۱ چکیده توسط داوران پذیرفته شد که تعدادی از آن‌ها برای سخنرانی، تعدادی برای چاپ و تعدادی هم جهت انتشار در پوستر انتخاب شدند.

وی در خصوص برگزاری این رویداد در سال‌های آتی افزود: از آن جایی که ایران شناسی، مهمترین علمی است که ایران امروز به آن نیاز دارد و باید برای احیای هویت ملی گمشده خود نهایت تلاش را کنیم. در این مسیر آموزش و پژوهش حرف اول را می‌زند و انجمن ایران شناسی در نظر دارد تا در سال اینده این کنگره را به صورت بین المللی برگزار کند و حتی فرصتی را فراهم کنیم تا در شهر‌های مختلف آن را برگزار کنیم.

گفتنی است؛ نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایران شناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توضیحات رئیس جمهور در خصوص ابعاد و آثار عملیات وعده صادق
  • نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند
  • فعالیت در نشریات دانشجویی تمرینی برای ورود به عرصه ملی و بین‌المللی رسانه است
  • در جنگ نابرابر رسانه‌ای قرار داریم/ دانشجویان نشریات دانشجویی، خط قرمزها را کنار بگذارند
  • رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست
  • فعالیت در نشریات دانشجویی تمرینی برای ورود به عرصه بین‌الملل رسانه است
  • ضرورت جهش نوین نشریات دانشجویی در جهت حل مساله دانشگاه‌ها
  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود